Persian
دوره 40، شماره 2 - ( 1404 )                   جلد 40 شماره 2 صفحات 1012-1001 | برگشت به فهرست نسخه ها
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:

Print XML English Abstract PDF HTML

History

How to cite this article
Molanazar M, imani khoshkhoo M H. Compatibility of Tradition and Modernity in Heritage Tourism Attractions (Case Study: Natanz Handicrafts). GeoRes 2025; 40 (2) :1001-1012
URL: http://georesearch.ir/article-1-1718-fa.html
ملانظر مرجان، ایمانی خوشخو محمدحسین. سازگاری سنت و مدرنیته در جاذبه‌های میراثی گردشگری (مورد مطالعه صنایع ‌دستی نطنز). فصل‌نامه تحقیقات جغرافیایی. 1404; 40 (2) :1001-1012

URL: http://georesearch.ir/article-1-1718-fa.html


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rights and permissions
1- ، Mohammad.h.imani@gmail.com
چکیده   (2 مشاهده)
اهداف و زمینه‌ها: این پژوهش به بررسی سازگاری سنت و مدرنیته در جاذبه‌های میراثی گردشگری می‌پردازد و تلاش دارد تا تأثیرات مدرنیته بر صنایع دستی و هویت فرهنگی را تحلیل کند.
روش‌شناسی: این پژوهش، بر اساس معیار هدف در گروه پژوهش‌های کاربردی است. جامعه آماری این پژوهش، شامل صنایع دستی شهر نطنز می‌باشد. حجم نمونه در این پژوهش، برابر با 160 نفر و شیوه نمونه‌گیری در این پژوهش، نمونه‌گیری در دسترس می‌باشد. ابزار گردآوری اطلاعات در این پژوهش، پرسش‌نامه می‌باشد، ابزار تجزیه‌وتحلیل اطلاعات این پژوهش، نرم‌افزار آماری SPSS می‌باشد. به‌منظور تعیین وجود یا عدم وجود تأثیر بین متغیرها و برآورد و تعمیم نتایج به‌دست‌ آمده از حجم نمونه به جامعه آماری از آزمون تی تک‌نمونه‌ای، جهت ارزیابی سؤالات پژوهش استفاده گردیده است.
یافته‌ها: از دیدگاه فعالان حوزه صنایع دستی نطنز، امکان ایجاد سازگاری بین سنت و مدرنیته در جاذبه‌های میراثی وجود داشت، چنانکه میانگین به‌دست آمده برای متغیر سازگاری بین سنت و مدرنیته (3.74) به طور معناداری بالاتر از حد متوسط بود. همچنین، نتایج آزمون فریدمن آشکار ساخت که "حفظ اصالت صنایع دستی" با میانگین رتبه 3، مهم‌ترین اقدام در راستای حفظ و بهبود ویژگی‌های هنرهای سنتی به شمار رفت، پس از آن "حمایت و نظارت بر صنایع دستی" با میانگین رتبه 2.68 در جایگاه دوم قرار گرفت.
نتیجه‌گیری: صنایع دستی نطنز، علی‌رغم چالش‌های ناشی از مدرنیته، قابلیت انطباق با نیازهای مدرن را بدون از دست دادن هویت اصیل خود دارند. ایجاد تعادل مناسب بین حفظ ارزش‌های سنتی و پاسخگویی به نیازهای جدید، راهکاری مؤثر برای حفظ و توسعه جاذبه‌های میراثی به حساب آمد. حفظ اصالت به‌عنوان هسته مرکزی هرگونه اقدام برای سازگاری بین سنت و مدرنیته شناخته شد و تبلیغات، نقشی محوری در ترویج میراث فرهنگی ایفا کرد.
 
واژه‌های کلیدی: