Persian
دوره 39، شماره 3 - ( 1403 )                   جلد 39 شماره 3 صفحات 386-379 | برگشت به فهرست نسخه ها
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:

Print XML English Abstract PDF HTML


History

How to cite this article
Payam H, Peyvastehgar Y, Mehboudi A. Explaining the Effects of Participatory Urban Planning in Increasing Livability and Quality of Urban Life. GeoRes 2024; 39 (3) :379-386
URL: http://georesearch.ir/article-1-1631-fa.html
پیام حاتم، پیوسته‌گر یعقوب، مهبودی علی. تبیین اثرات شهرسازی مشارکتی در افزایش قابلیت زیست‌پذیری و کیفیت زندگی شهری. فصل‌نامه تحقیقات جغرافیایی. 1403; 39 (3) :379-386

URL: http://georesearch.ir/article-1-1631-fa.html


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rights and permissions
1- گروه معماری و شهرسازی، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران
2- گروه مهندسی عمران، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران
چکیده   (666 مشاهده)
اهداف: پژوهش حاضر با هدف تبیین اثرات شهرسازی مشارکتی در افزایش قابلیت زیست‌پذیری و کیفیت زندگی شهری در شهر یاسوج انجام شده است.
روش‌شناسی: این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی بوده و در محدوده شهر یاسوج و به تاریخ ۱۴۰۳ انجام شده است. جامعه آماری مورد مطالعه شامل تمامی کارشناسان و متخصصان و اساتید دانشگاه در این زمینه بود. بر این اساس ۲۳ نفر به صورت نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند. در همین راستا، پس از تنظیم، پرسش‌نامه در اختیار چند نفر از متخصصین و نخبگان جامعه قرار داده شد که پس از تایید روایی توسط آنها، پرسش‌نامه آماده شد. به منظور تجزیه و تحلیل یافته‌ها از روش دیمتل استفاده شد.
یافته‌ها: شاخص‌های مشارکت در امور فرهنگی (۱۵۶/۳)، نظارت بر فعالیت شورای شهر (۳۷۰/۴)، آگاهی بر ایده‌ها و پیشنهادها (۷۳۶/۲)، ارزش‌ها و هویت مشترک (۸۴۸/۵)، و اعتماد به نهادهای مرتبط (۱۳۲/۵)، دارای اهمیت بودند.
نتیجه‌گیری: از نظر متغیرهای مرتبط با شهرسازی مشارکتی، متغیرهای اعتماد دارای اثرگذاری بیشتر و نظارت اثرگذاری کمتری را بر قابلیت زیست‌پذیری و کیفیت زندگی شهری دارد. همچنین زیرشاخص‌هایی همانند مشارکت در انتخاب مدیران شهری، نظارت بر بازخورد و عملکرد پروژه‌ها، آگاهی بر تصمیم‌گیری مدیران شهری، همکاری منسجم، اعتماد به نهادهای مرتبط منجر به کاهش قابلیت زیست‌پذیری و کیفیت زندگی شهری شده است.

 
واژه‌های کلیدی: