[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: آخرين شماره :: جستجو :: ارسال مقاله :: ثبت نام ::
:: دوره 37، شماره 3 - ( 1401 ) ::
جلد 37 شماره 3 صفحات 360-351 برگشت به فهرست نسخه ها
روش بهینه برای استخراج پهنه‌های آبی از تصاویر ماهواره‌ای چندطیفی
لادن عبادی*
"پژوهشکده مخاطرات محیطی" و "گروه نقشه‌برداری، دانشکده فنی و مهندسی"، دانشگاه گلستان، علی‌آباد کتول، ایران
چکیده:   (522 مشاهده)
اهداف: هدف از انجام این پژوهش معرفی روشی بهینه برای استخراج پهنه‌های آبی از تصاویر ماهواره‌ای چندطیفی بود.
روش‌شناسی: روش تحقیق به کار رفته از نوع کاربردی و بر پایه پژوهش موردی است. به منظور استخراج آب از تصاویر ماهواره‌ای لندست 8 از شاخص اصلاح‌شده اختلاف آب نرمال‌شده به همراه سه روش آستانه‌گذاری که عبارتند از روش میانگین، روش اتسو و حد آستانه صفر استفاده شد. به‌منظور ارزیابی دقت نتایج، از نقشه طبقه‌بندی تولیدشده از تصویر سنتینل 2 به روش طبقه‌بندی ماشین بردار پشتیبان و سپس محاسبه ماتریس خطا و ضرایب همبستگی استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد اعمال حد آستانه صفر روی شاخص اصلاح‌شده اختلاف آب نرمال‌شده برای جداسازی آب در تصاویر ماهواره لندست 8 مناسب نیست زیرا مناطق کم‌عمق نزدیک خط ساحلی را نمی‌تواند به خوبی شناسایی کند. در مقابل، روش آستانه‌گذاری اتسو با دقت بالا قادر به شناسایی آب بود و تطابق مکانی خوبی با داده‌های مرجع داشت.
نتیجه‌گیری: روش شاخص اصلاح‌شده اختلاف آب نرمال‌شده به خوبی می‌تواند مناطق آبی را روی تصاویر چندطیفی شناسایی کند ولی انتخاب حد آستانه مناسب برای جداسازی آب از خشکی در دقت خروجی تاثیر بالایی دارد. اکثر تحقیقات گذشته به خصوص پژوهش‌های داخلی، حد آستانه صفر را به کار می‌گیرند در حالی که کارآیی پایین این روش آستانه‌گذاری در پژوهش حاضر ثابت شد. روش آستانه‌گذاری اتسو، علاوه بر افزایش دقت، نیازی به دخالت کاربر نداشته و از اطلاعات آماری تصویر استفاده می‌کند؛ بنابراین گزینه مناسبی برای خودکارسازی فرآیند استخراج پهنه‌های آبی از تصاویر ماهواره‌ای است.
 
شماره‌ی مقاله: 5
واژه‌های کلیدی: شاخص اصلاح شده اختلاف آب نرمال شده، MNDWI، استخراج آب، لندست 8، تصویر ماهواره ای
متن کامل [PDF 1574 kb]   (541 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: سنجش از دور
دریافت: 1401/3/25 | پذیرش: 1401/5/30 | انتشار: 1401/4/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ebadi L. Optimum Method for Water Body Extraction from Multispectral Satellite Images. GeoRes 2022; 37 (3) :351-360
URL: http://georesearch.ir/article-1-1361-fa.html

عبادی لادن. روش بهینه برای استخراج پهنه‌های آبی از تصاویر ماهواره‌ای چندطیفی. فصل‌نامه تحقیقات جغرافیایی. 1401; 37 (3) :351-360

URL: http://georesearch.ir/article-1-1361-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 37، شماره 3 - ( 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
تحقیقات جغرافیایی Geographical Researches
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4570