Persian
دوره 37، شماره 3 - ( 1401 )                   جلد 37 شماره 3 صفحات 360-351 | برگشت به فهرست نسخه ها
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:

Print XML English Abstract PDF HTML

History

How to cite this article
Ebadi L. Optimum Method for Water Body Extraction from Multispectral Satellite Images. GeoRes 2022; 37 (3) : 5
URL: http://georesearch.ir/article-1-1361-fa.html
عبادی لادن. روش بهینه برای استخراج پهنه‌های آبی از تصاویر ماهواره‌ای چندطیفی. فصل‌نامه تحقیقات جغرافیایی. 1401; 37 (3) :351-360

URL: http://georesearch.ir/article-1-1361-fa.html


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rights and permissions
"پژوهشکده مخاطرات محیطی" و "گروه نقشه‌برداری، دانشکده فنی و مهندسی"، دانشگاه گلستان، علی‌آباد کتول، ایران
چکیده   (798 مشاهده)
اهداف: هدف از انجام این پژوهش معرفی روشی بهینه برای استخراج پهنه‌های آبی از تصاویر ماهواره‌ای چندطیفی بود.
روش‌شناسی: روش تحقیق به کار رفته از نوع کاربردی و بر پایه پژوهش موردی است. به منظور استخراج آب از تصاویر ماهواره‌ای لندست 8 از شاخص اصلاح‌شده اختلاف آب نرمال‌شده به همراه سه روش آستانه‌گذاری که عبارتند از روش میانگین، روش اتسو و حد آستانه صفر استفاده شد. به‌منظور ارزیابی دقت نتایج، از نقشه طبقه‌بندی تولیدشده از تصویر سنتینل 2 به روش طبقه‌بندی ماشین بردار پشتیبان و سپس محاسبه ماتریس خطا و ضرایب همبستگی استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد اعمال حد آستانه صفر روی شاخص اصلاح‌شده اختلاف آب نرمال‌شده برای جداسازی آب در تصاویر ماهواره لندست 8 مناسب نیست زیرا مناطق کم‌عمق نزدیک خط ساحلی را نمی‌تواند به خوبی شناسایی کند. در مقابل، روش آستانه‌گذاری اتسو با دقت بالا قادر به شناسایی آب بود و تطابق مکانی خوبی با داده‌های مرجع داشت.
نتیجه‌گیری: روش شاخص اصلاح‌شده اختلاف آب نرمال‌شده به خوبی می‌تواند مناطق آبی را روی تصاویر چندطیفی شناسایی کند ولی انتخاب حد آستانه مناسب برای جداسازی آب از خشکی در دقت خروجی تاثیر بالایی دارد. اکثر تحقیقات گذشته به خصوص پژوهش‌های داخلی، حد آستانه صفر را به کار می‌گیرند در حالی که کارآیی پایین این روش آستانه‌گذاری در پژوهش حاضر ثابت شد. روش آستانه‌گذاری اتسو، علاوه بر افزایش دقت، نیازی به دخالت کاربر نداشته و از اطلاعات آماری تصویر استفاده می‌کند؛ بنابراین گزینه مناسبی برای خودکارسازی فرآیند استخراج پهنه‌های آبی از تصاویر ماهواره‌ای است.
 
شماره‌ی مقاله: 5
واژه‌های کلیدی:

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA