Persian
دوره 39، شماره 4 - ( 1403 )                   جلد 39 شماره 4 صفحات 1011-1001 | برگشت به فهرست نسخه ها
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:

Print XML English Abstract PDF HTML

History

How to cite this article
Amerian B, Hafez Rezazadeh M, Miri G. Modeling the Approach of the Right to the City in Urban Space (Case Study: Yazd City). GeoRes 2024; 39 (4) :1001-1011
URL: http://georesearch.ir/article-1-1660-fa.html
عامریان بهروز، حافظ رضازاده معصومه، میری غلامرضا. مدل‌سازی رویکرد حق به شهر در فضای شهری (مورد مطالعه: شهر یزد). فصل‌نامه تحقیقات جغرافیایی. 1403; 39 (4) :1001-1011

URL: http://georesearch.ir/article-1-1660-fa.html


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rights and permissions
1- گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی
2- گروه جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده   (33 مشاهده)
اهداف: در سال­های اخیر بحران­های شهری با مطالبات شهروندی رخ می­دهند و از «حق به شهر» سخن می­رود. ، به علت تغییرات و تحولات اجتماعی و سیاسی از جمله نظام سلطه سرمایه­داری و ظهور جنبش­های اجتماعی شهری، تفسیرهای جدیدی از حق به شهر صورت گرفته است. لذا هدف پژوهش حاضر مدل­سازی رویکرد حق به شهر در فضای شهری (مورد مطالعه: شهر یزد)، است.
روش­شناسی: این تحقیق توصیفی تحلیلی در سال 1403 در شهر یزد به انجام رسید. اطلاعات مورد نیاز پژوهش به دو شیوه اسنادی و میدانی گردآوری شده است. جامعه آماری، شهروندان شهر یزد به تعداد 515659 نفر است. تعداد نمونه، بر اساس فرمول کوکران 325 نمونه برآورد شد. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS و آزمون­های تی تک نمونه­ای، مدل­سازی ساختاری و نرم­افزار آموس، استفاده شد.
یافته­ها: نتایج آزمون تی نشان داد که وضعیت مؤلفه­های حق به شهر (کنترل و مالکیت، سرزندگی شهری و مشارکت شهروندی) در وضعیت نامطلوب و پایین­تر از سطح نرمال قرار دارند. نتایج آزمون همبستگی پیرسون بیانگر این بود که بین تمام ابعاد متغیرهای پژوهش، رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. در نهایت نتایج مدل ساختاری بیانگر این بود که شاخص مشارکت دارای اثرگذاری بیشتر نسبت به سایر مؤلفه­ها در تحقق رویکرد حق به شهر می­باشد.
نتیجه­گیری: مؤلفه­های حق به شهر (کنترل و مالکیت، سرزندگی شهری و مشارکت شهروندی) در وضعیت نامطلوب قرار دارد. لذا امکان استفاده برابر از ظرفیت‌های شهر برای همه ساکنان باید مورد توجه خاص قرار گیرد.
 
واژه‌های کلیدی: