Persian
دوره 39، شماره 4 - ( 1403 )                   جلد 39 شماره 4 صفحات 479-471 | برگشت به فهرست نسخه ها
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:

Print XML English Abstract PDF HTML


History

How to cite this article
Rezaei M, Belali oskuyi A, Keynejad M. Explanation of the Sociability Urban Tourism Model with an Islamic Realism Approach in Tabriz. GeoRes 2024; 39 (4) :471-479
URL: http://georesearch.ir/article-1-1687-fa.html
رضائی مژگان، بلالی اسکویی آزیتا، کی‌نژاد محمدعلی. تبیین مدل گردشگری شهری مردم‌پسند با رویکرد واقع‌گرایی اسلامی در تبریز. فصل‌نامه تحقیقات جغرافیایی. 1403; 39 (4) :471-479

URL: http://georesearch.ir/article-1-1687-fa.html


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rights and permissions
1- گروه شهرسازی، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز، تبریز، ایران
2- گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز، تبریز، ایران
چکیده   (365 مشاهده)

اهداف: این پژوهش با هدف بررسی تاثیر گردشگری شهری، مردم‌پسندی و واقع‌گرایی، بر تمایل گردشگران به انتخاب تبریز به عنوان مقصد سفر صورت پذیرفت.

روش‌شناسی: پژوهش حاضر از نوع کاربردی بوده و داده‌ها با توزیع تصادفی پرسش‌نامه بین گردشگران در مبادی ورودی و خروجی تبریز، از قبیل فرودگاه و پایانه‌های مسافربری در سال ۱۴۰۳ گردآوری شد. برای شناسایی شاخص‌های مرتبط، مرور نظام‌مند ادبیات پژوهش با روش سندلوسکی و بارسو انجام شد. سپس شاخص‌های پرتکرار از طریق نظرسنجی بررسی و داده‌ها با مدل معادلات ساختاری تحلیل شدند.

یافته‌ها: با توجه به اینکه آمار T بالاتر از ۹۶/۱ بود متغیرهای مستقل تاثیر معناداری بالای ۹۵% بر متغیر وابسته یعنی تمایل به گردشگری در تبریز داشتند و p-value کمتر ۰۵/۰، رابطه معنادار بین متغیرها را نشان می‌داد. گردشگری شهری با ضریب تاثیر ۷۷۱/۰ بیشترین نقش را در شکل‌گیری تمایل گردشگران داشت، و پس از آن، مردم‌پسندی (۶۰۸/۰) و واقع‌گرایی (۵۷۶/۰) تاثیرگذار بودند. همچنین، گردشگری شهری تاثیر مستقیمی بر مردم‌پسندی داشت، در حالی که مردم‌پسندی و واقع‌گرایی اسلامی به طور معناداری بر علاقه گردشگران به مقصد اثر داشتند. علاوه بر این، مردم‌پسندی و واقع‌گرایی ارتباط مستقیمی (۵۹۵/۰) داشتند، به این معنا که رضایت از تعاملات اجتماعی و فرهنگی، انگیزه بازدید مجدد یا توصیه مقصد را افزایش می‌داد. مردم‌پسندی همچنین بر تجربه کلی گردشگران و در نهایت بر واقع‌گرایی آنان اثرگذار بود (۳۸۶/۰). همبستگی متغیرهای ذکر‌شده با توجه به اینکه همگی نزدیک به ۱+ بودند ارتباط قوی را تایید می‌کردند.

نتیجه‌گیری: عواملی مانند جذابیت فعالیت‌های گردشگری، کیفیت خدمات، هزینه‌های سفر، بناها و آثار تاریخی، رعایت اصول اخلاقی و احترام به حقوق دیگران بیشترین تاثیر را بر تمایل گردشگران به انتخاب تبریز دارند.

واژه‌های کلیدی: