Persian
دوره 39، شماره 4 - ( 1403 )                   جلد 39 شماره 4 صفحات 458-451 | برگشت به فهرست نسخه ها
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:

Print XML English Abstract PDF HTML


History

How to cite this article
Ehteshamfar A, Karkehabadi Z, Kamyabi S. Exploring the Relationship Between Smart City Drivers and Sustainable Urban Security in Semnan. GeoRes 2024; 39 (4) :451-458
URL: http://georesearch.ir/article-1-1665-fa.html
احتشام‌فر امیرعلی، کرکه آبادی زینب، کامیابی سعید. واکاوی رابطه بین پیشران‌های شهر هوشمند و امنیت شهری پایدار در شهر سمنان. فصل‌نامه تحقیقات جغرافیایی. 1403; 39 (4) :451-458

URL: http://georesearch.ir/article-1-1665-fa.html


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rights and permissions
1- گروه جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران
2- گروه جغرافیا، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران
چکیده   (463 مشاهده)

اهداف: امنیت یکی از اصلی‌ترین نیازهای بشر بوده و شهرهای کنونی جهان به دلیل افزایش جمعیت و پیچیده‌ترشدن، دشواری‌های بیشتری در راه تحقق امنیت دارند. هدف کلی این مطالعه واکاوی رابطه بین پیشران‌های شهر هوشمند و امنیت شهری پایدار در شهر سمنان بود.

روش‌شناسی: این مطالعه روابط بین ابعاد شهر هوشمند و امنیت شهری را با استفاده از روش توصیفی همبستگی در سال ۱۴۰۳ در شهر سمنان بررسی کرد. داده‌ها از طریق توزیع پرسش‌نامه بین ۳۸۴ نفر جمع‌آوری شد. برای تجزیه و تحلیل، از آزمون همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه و آزمون T تک نمونه‌ای استفاده شد.

یافته‌ها: ابعاد مختلف شهر هوشمند تاثیرهای متفاوتی بر امنیت شهری در سمنان داشتند. "شهروندان"، "محیط هوشمند" و "جابه‌جایی هوشمند" بیشترین تاثیر مثبت را بر امنیت شهری داشتند. در مقابل، "حکومت هوشمند" و "پویایی هوشمند" نیاز به بازنگری و اصلاح داشتند. همچنین ۵۸% از واریانس امنیت شهری توسط ابعاد شهر هوشمند تبیین شده و رابطه قوی میان این ابعاد و امنیت شهری وجود داشت. علاوه بر این، وضعیت امنیت شهری در سمنان از حد انتظار پایین‌تر بود و این تفاوت آماری معنادار بود.

نتیجه‌گیری: ابعاد مختلف شهر هوشمند به‌ویژه "شهروندان"، "محیط هوشمند" و "جابه‌جایی هوشمند" تاثیر قابل توجهی بر امنیت شهری دارند، در حالی که ابعاد "حکومت هوشمند" و "پویایی هوشمند" نیاز به تقویت و اصلاح داشتند تا امنیت شهری بهبود یابد.

واژه‌های کلیدی: