Persian
دوره 39، شماره 4 - ( 1403 )                   جلد 39 شماره 4 صفحات 1025-1001 | برگشت به فهرست نسخه ها
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:

Print XML English Abstract PDF HTML

History

How to cite this article
Ehteshamfar A A, Karkehabadi Z, Kamyabi S. Exploring the Relationship Between Smart City Drivers and Sustainable Urban Security (Case Study: Semnan City). GeoRes 2024; 39 (4) :1001-1025
URL: http://georesearch.ir/article-1-1665-fa.html
احتشام فر امیرعلی، کرکه آبادی زینب، کامیابی سعید. واکاوی رابطه بین پیشران های شهر هوشمند و امنیت شهری پایدار (مورد مطالعه: شهر سمنان). فصل‌نامه تحقیقات جغرافیایی. 1403; 39 (4) :1001-1025

URL: http://georesearch.ir/article-1-1665-fa.html


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rights and permissions
1- گروه جغرافیا، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران
2- گروه جغرافیا، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران ، Z.karkehabadi@yahoo.com
3- گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران
چکیده   (315 مشاهده)
مقدمه: امنیت یکی از اصلی ترین نیازهای بشر بوده و شهرهای کنونی جهان به دلیل افزایش جمعیت و پیچیده تر شدن، دشواری های بیشتری در راه تحقق امنیت دارند. هدف کلی این تحقیق واکاوی رابطه بین پیشران های شهر هوشمند و امنیت شهری پایدار در شهر سمنان بود.
روش­ شناسی: این تحقیق با استفاده از روش توصیفی همبستگی به بررسی روابط بین ابعاد شهر هوشمند و امنیت شهری در سال 1403 در شهر سمنان پرداخته است. داده‌ها از طریق پرسشنامه از 384 نفر جمع‌آوری شد. برای تجزیه و تحلیل، از آزمون همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه و آزمون T تک نمونه‌ای استفاده شده است. نتایج نشان داد که ابعاد شهروندان، محیط هوشمند و جابجایی هوشمند بیشترین تأثیر مثبت بر امنیت شهری دارند، در حالی که ابعاد حکومت هوشمند و پویایی هوشمند به تقویت نیاز دارند.
یافته ­ها: یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که ابعاد مختلف شهر هوشمند تأثیرات متفاوتی بر امنیت شهری در سمنان دارند. "شهروندان"، "محیط هوشمند" و "جابجایی هوشمند" بیشترین تأثیر مثبت را بر امنیت شهری دارند و باید در سیاست‌گذاری‌ها تقویت شوند. در مقابل، "حکومت هوشمند" و "پویایی هوشمند" نیاز به بازنگری و اصلاح دارند. همچنین، نتایج نشان می‌دهند که 58% از واریانس امنیت شهری توسط ابعاد شهر هوشمند تبیین می‌شود و رابطه قوی میان این ابعاد و امنیت شهری وجود دارد. علاوه بر این، وضعیت امنیت شهری در سمنان از حد انتظار پایین‌تر بوده و این تفاوت آماری معنادار است.
نتیجه­ گیری: نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که ابعاد مختلف شهر هوشمند به‌ویژه "شهروندان"، "محیط هوشمند" و "جابجایی هوشمند" تأثیر قابل‌توجهی بر امنیت شهری دارند، در حالی که ابعاد "حکومت هوشمند" و "پویایی هوشمند" نیاز به تقویت و اصلاح دارند تا امنیت شهری بهبود یابد.
 
واژه‌های کلیدی: