Persian
دوره 39، شماره 4 - ( 1403 )                   جلد 39 شماره 4 صفحات 407-399 | برگشت به فهرست نسخه ها
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:

Print XML English Abstract PDF HTML


History

How to cite this article
Fakhari F, Motevali S, Azimi Amoli J, Janbaz Ghobadi G. Urban Riverbank Land Use Management for Sustainable Tourism Development in Rivers of Noor City. GeoRes 2024; 39 (4) :399-407
URL: http://georesearch.ir/article-1-1663-fa.html
فخاری فرنام، متولی صدرالدین، عطیمی آملی جلال، جانبازقبادی غلامرضا. سامان‌دهی کاربری‌های حاشیه رودخانه‌های شهری به منظور توسعه گردشگری پایدار در رودخانه‌های شهر نور. فصل‌نامه تحقیقات جغرافیایی. 1403; 39 (4) :399-407

URL: http://georesearch.ir/article-1-1663-fa.html


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rights and permissions
1- گروه جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری، واحد نور، دانشگاه آزاد اسلامی، نور، ایران
2- گروه جغرافیا، واحد نور، دانشگاه آزاد اسلامی، نور، ایران
چکیده   (487 مشاهده)
اهداف: هدف این مطالعه بررسی اثرات معیارهای سامان‌دهی کاربری‌های حاشیه رودخانه در شهر نور در سال ۱۴۰۳ بود.
روش‌شناسی: این پژوهش از نوع کاربردی و توصیفی تحلیلی است که در شهر نور در سال ۱۴۰۳ انجام شده است. جامعه آماری شامل شهروندان و کارشناسان مدیریت شهری و گردشگری است که از آن، ۳۷۹ نفر با روش نمونه‌گیری تصادفی ساده و بر اساس فرمول کوکران انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از پرسش‌نامه‌ای بر پایه شاخص‌های مرتبط و طیف لیکرت پنج درجه‌ای جمع‌آوری شد. روایی و پایایی ابزار با تایید متخصصان و آلفای کرونباخ بالای ۷/۰ تضمین شد. تحلیل داده‌ها با نرم‌افزار SPSS و آزمون‌های تی تک نمونه‌ای و فریدمن جهت ارزیابی و اولویت‌بندی معیارها انجام شد.
یافته‌ها: معیارهای امکانات رفاهی و تفریحی، مباحث اقتصادی، محیط زیست، حمایت نهادی و قانونی، و مشارکت عمومی پایین‌تر از میانگین مطلوب بوده و نقاط ضعف قابل توجهی داشتند. اما معیارهای کالبد و زیرساخت‌ها و امنیت و حفاظت بالاتر از میانگین بودند و نقش مثبتی در توسعه پایدار گردشگری داشتند. مدل مفهومی ارایه‌شده بر تعادل میان ابعاد طبیعی، اقتصادی، اجتماعی، و مدیریتی تاکید داشت.
نتیجه‌گیری: کاربری اراضی حاشیه رودخانه‌های شهری در شهر نور دارای نقاط ضعف قابل‌توجهی در زمینه امکانات تفریحی و اقتصادی، پایداری زیست‌محیطی، حمایت نهادی و مشارکت عمومی است که همگی کمتر از سطح مطلوب ارزیابی شده‌اند. در مقابل، زیرساخت‌ها و تدابیر امنیتی مؤثر بوده و در توسعه گردشگری پایدار نقش مثبتی ایفا کرده‌اند.
واژه‌های کلیدی: