Persian
دوره 39، شماره 4 - ( 1403 )                   جلد 39 شماره 4 صفحات 491-481 | برگشت به فهرست نسخه ها
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:

Print XML English Abstract PDF HTML


History

How to cite this article
Rakhshmah R, Zakerhaghighi K, Peyvastehgar Y. Identifying Key Factors in the Physical Development of Cities with a Focus on Spatial Justice, Yasuj City. GeoRes 2024; 39 (4) :481-491
URL: http://georesearch.ir/article-1-1655-fa.html
رخش‌ماه رها، ذاکر حقیقی کیانوش، پیوسته‌گر یعقوب. شناسایی عوامل کلیدی در توسعه کالبدی شهرها با محوریت عدالت فضایی در شهر یاسوج. فصل‌نامه تحقیقات جغرافیایی. 1403; 39 (4) :481-491

URL: http://georesearch.ir/article-1-1655-fa.html


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rights and permissions
1- گروه شهرسازی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
2- گروه شهرسازی، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
3- گروه معماری و شهرسازی، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران
چکیده   (378 مشاهده)

اهداف: پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل کلیدی در توسعه کالبدی شهرها با محوریت عدالت فضایی در شهر یاسوج انجام شد.

روش‌شناسی: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی بود و در سال ۱۴۰۳ در محدوده مطالعاتی شهر یاسوج و تدوین شد. جامعه آماری از بین کارشناسان و متخصصان برنامه‌ریزی شهری به تعداد ۲۰ نفر انتخاب شدند و به صورت نمونه‌گیری هدفمند و گزینشی مورد پرسش قرار گرفتند. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران ۳۸۳ به‌دست آمد و نمونه‌ها به صورت تصادفی ساده و در دسترس مورد پرسش قرار گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل نتایج پرسش‌نامه از آزمون تحلیل عاملی تاییدی و تکنیک دیمتل بهره گرفته شد.

یافته‌ها: از نظر متغیرهای مرتبط با عدالت فضایی، متغیر تاکید بر توسعه حمل و نقل عمومی ارزان با امتیاز ۱۵/۵، بیشترین اثرگذاری را داشتند و متغیر بازتوزیع درآمد و منابع مادی و غیرمادی (۹/۲) اثرگذاری کمتری را نشان دادند. همچنین عوامل جامعه شهری برای همه و توسعه فراگیر و فرهنگ برابر، به‌ترتیب از کمتر به بیشتر اهمیت خود را نشان دادند.

نتیجه‌گیری: شاخص‌هایی همچون وضعیت بازتوزیع درآمد و منابع مادی و غیرمادی، حمایت از گروه‌های محروم جامعه، تاکید بر تفاوت‌ها و به‌رسمیت‌شناسی آن، مالکیت عادلانه، تنوع و تکثرگرایی فرهنگی-اجتماعی و تعاملات و تبادلات اجتماعی-فرهنگی منجر به توسعه کالبدی-فضایی مطلوب و تحقق عدالت فضایی شده است.

واژه‌های کلیدی: