Persian
دوره 39، شماره 3 - ( 1403 )                   جلد 39 شماره 3 صفحات 327-319 | برگشت به فهرست نسخه ها
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:

Print XML English Abstract PDF HTML


History

How to cite this article
Ahmadi Bonakdar M, Saghatoleslami A, Seyedolhoseini S, Daneshvar M. Effect of Urban Planning Components of Social Housing on Social Sustainability. GeoRes 2024; 39 (3) :319-327
URL: http://georesearch.ir/article-1-1619-fa.html
احمدی بنکدار محمدامین، ثقه الاسلامی عمیدالاسلام، سیدالحسینی سیدمسلم، دانشور مریم. اثرگذاری مولفه‌های برنامه‌ریزی شهری مسکن اجتماعی بر افزایش سطح پایداری اجتماعی. فصل‌نامه تحقیقات جغرافیایی. 1403; 39 (3) :319-327

URL: http://georesearch.ir/article-1-1619-fa.html


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rights and permissions
1- گروه شهرسازی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
چکیده   (804 مشاهده)
اهداف: پژوهش حاضر با هدف تبیین اثرگذاری مولفه‌های برنامه‌ریزی شهری مسکن اجتماعی به ‌منظور افزایش سطح پایداری اجتماعی انجام شد.
روش‌شناسی: پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی بوده و در سال ۱۴۰۳ در محدوده مسکن مهر شهرستان تربت ‌جام انجام شد. جامعه آماری نیز شامل ساکنان محدوده شهرستان تربت‌ جام بود که بر مبنای آخرین سرشماری نفوس و مسکن ۲۶۷۶۷۱ بود. تعداد نمونه بر اساس فرمول کوکران ۳۸۳ نفر به‌دست آمد و نمونه‌های در دسترس به ‌صورت تصادفی مورد پرسش قرار گرفتند. پس از تهیه پرسش‌نامه و تایید روایی آن توسط متخصصین، پرسش‌نامه آماده شد. همچنین برای تعیین پایایی پرسش‌نامه از آزمون کرونباخ استفاده شد و ضریب آلفا برابر با ۹۸۹/۰ به‌دست آمد که نشان داد پرسش‌نامه به‌‌خوبی پایا و سوالات آن دارای همبستگی درونی مناسبی هستند. برای تجزیه‌ و تحلیل یافته‌ها از آزمون تی تک‌نمونه‌ای (روش پارامتریک) در محیط نرم‌افزار ۲۰ SPSS استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل روابط بین متغیرهای برنامه‌ریزی شهری مسکن اجتماعی از تکنیک دیمتل بهره گرفته شد و به صورت مقایسه زوجی و دو به دویی، متغیرها نسبت به هم مقایسه شدند.
یافته‌ها: متغیر پایداری مسکن با میانگین (۶۵/۳)، شمول اجتماعی (۶۳/۳)، دسترسی به مسکن مناسب (۶۲/۳)، و بهره‌وری فضایی (۶۰/۳)، به‌ترتیب از بیشتر به کمتر، بر افزایش سطح پایداری اجتماعی اثرگذاری مثبتی را داشتند.
نتیجه‌گیری: از نظر متغیرهای مرتبط با برنامه‌ریزی شهری مسکن اجتماعی، متغیرهای پایداری مسکن، موقعیت مکانی، کاربری مناسب زمین و توجه به افراد کم‌درآمد و سالمندان بیشترین اثرگذاری را دارند. همچنین شاخص‌‌هایی همانند بهره‌وری فضایی مسکن، کیفیت مسکن، استفاده از فنّاوری مدرن و مشارکت در ساخت مسکن منجر به از دست‌دادن سطح پایداری اجتماعی در بین مساکن مهر شده و مهم‌ترین متغیر در پایداری مسکن است.

 
واژه‌های کلیدی: