Persian
دوره 39، شماره 2 - ( 1403 )                   جلد 39 شماره 2 صفحات 231-225 | برگشت به فهرست نسخه ها
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:

Print XML English Abstract PDF HTML


History

How to cite this article
Aghanasab A, Adibi Saadinejad F, Arbabi Sabzevari A. Good Governance Indicators of Tourism in the 22nd District of Tehran. GeoRes 2024; 39 (2) :225-231
URL: http://georesearch.ir/article-1-1616-fa.html
آقا نسب اکرم، ادیبی سعدی‌نژاد فاطمه، اربابی سبزواری آزاده. شاخص‌های حکمروایی خوب گردشگری در منطقه 22 شهر تهران. فصل‌نامه تحقیقات جغرافیایی. 1403; 39 (2) :225-231

URL: http://georesearch.ir/article-1-1616-fa.html


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rights and permissions
1- گروه جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری، واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، ایران
چکیده   (728 مشاهده)
مقدمه: حکمروایی موثر شرط اساسی برای توسعه پایدار مقاصد گردشگری است. هدف این مطالعه طراحی مدل مفهومی ارتقای صنعت گردشگری مبتنی بر حکمروایی خوب مطالعه در منطقه ۲۲ شهر تهران بود.
روش‌شناسی: این پژوهش از نوع کاربردی بوده و در سال ۱۴۰۲ با مطالعه موردی منطقه ۲۲ شهر تهران نگاشته شد. با استفاده از لیستی از معیارها، یک پرسش‌نامه ۴۸ گزینه‌ای طراحی شد. برای ارزیابی، از نمونه‌گیری هدفمند خبرگان استفاده شد (n=۳۱). از مجموع ۴۸ سوال، ۳۲ مورد تایید و در نهایت ۳۱ سوال تایید شد. پایایی پرسش‌نامه با ضریب ۰۸۲/۰ تایید شد. در مرحله دوم، از سنجش نظر ساکنین منطقه ۲۲ با استفاده از نمونه‌گیری اتفاقی ساده برای پاسخ‌گویی به پرسش‌نامه استفاده شد. تعداد نمونه‌ها با استفاده از فرمول کوکران ۳۸۳ نفر تعیین شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از روش آنتروپی شانون استفاده شد.
یافته‌ها: میزان اثربخشی شاخص‌های حکمروایی گردشگری در سطح منطقه ۲۲ شهر تهران در سطح بالایی بود. مولفه‌های ارتباط بهینه مسئولان با دست‌اندرکاران و ذی‌نفعان، ایجاد کانال‌های ارتباطی مجازی با مردم، شفافیت در عملکرد و آگاهی عموم از نتایج و بازخوردها، شفافیت در امور مالی و آگاه‌کردن مردم از تهیه و تصویب بودجه در راستای توسعه گردشگری و امنیت جاده‌ای و حمل‌ونقل به‌ترتیب اولویت‌های اول تا پنجم را در ارتقای گردشگری منطقه ۲۲ از دید شهروندان داشتند. حداقل امتیازها مربوط به مولفه‎های امنیت اقتصادی و مالی، بهره‌مندی یکسان از زیرساخت‌های مربوطه و امنت غذایی و بهداشتی بود. اولویت هر یک از شاخص‌های حکمروایی گردشگری در منطقه ۲۲ شهر تهران نشان‌دهنده برتری معیارهای شفافیت، تمرکززدایی و بینش راهبردی نسبت به سایر معیارها بود.
نتیجه‌گیری: شاخص‌های موثر بر حکمروایی خوب گردشگری شامل عدالت، پاسخ‌گویی، شفافیت، تمرکززدایی، کارآیی، مسئولیت‌پذیری، عدالت، مشارکت و بینش راهبردی هستند که مهم‌ترین آنها، شفافیت، تمرکززدایی و بینش راهبردی است.

 
واژه‌های کلیدی: