Persian
دوره 39، شماره 1 - ( 1402 )                   جلد 39 شماره 1 صفحات 36-25 | برگشت به فهرست نسخه ها
نوع مقاله:
پژوهشی کيفی |
موضوع مقاله:

Print XML English Abstract PDF HTML


History

How to cite this article
Rastgari M, Bozorgmehr K, Ebrahimi Jamnani L, Haghzad A. Presenting the Model of Establishing Electronic Tourism in the Tourism Development of the Coastal Cities of Mazandaran Province Using the Grounded Theory. GeoRes 2024; 39 (1) :25-36
URL: http://georesearch.ir/article-1-1567-fa.html
رستگاری مریم، بزرگمهر کیا، ابراهیمی جمنانی لیلا، حقزاد آمنه. ارایه الگوی استقرار گردشگری الکترونیک در توسعه گردشگری شهرهای ساحلی استان مازندران با رویکرد داده بنیاد. فصل‌نامه تحقیقات جغرافیایی. 1402; 39 (1) :25-36

URL: http://georesearch.ir/article-1-1567-fa.html


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rights and permissions
1- گروه جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران
چکیده   (326 مشاهده)
اهداف: امروزه کشورهایی در حوزه گردشگری موفق هستند که با توسعه گردشگری الکترونیکی به نحو مطلوب از توانمندی‌های این بخش بهره ببرند. در چنین شرایطی ایران برای ورود به این بازار رقابتی، ملزم به بهره‌برداری از تکنولوژی‌های نوین در قالب فناوری‌های اطلاعات و ارتباطات است. هدف اصلی این پژوهش دستیابی به الگویی به منظور استقرار گردشگری الکترونیک در توسعه گردشگری شهرهای ساحلی استان مازندران است.
روش‌شناسی: پژوهش حاضر از نظر روش، کیفی و از نظر هدف بنیادی بوده و در سال ۱۴۰۲ در استان مازندران به انجام رسید.. برای استخراج مدل، از روش نظریه زمینهای استفاده شد. مبنای جمع‌آوری اطلاعات انجام مصاحبه‌های عمیق و نیمه ساختاریافته با متخصصان و نمونه‌گیری با روش گلوله برفی تا رسیدن به اشباع نظری بود که از طریق مصاحبه با ۲۱ نفر از خبرگان و مدیران ارشد گردشگری صورت گرفت. برای تحلیل داده‌ها از رویکرد استراوس و کوربین استفاده شد.
یافته‌ها: پس از انجام مراحل سه‌گانه کدگذاری باز، محوری و انتخابی، تعداد ۲۶ مقوله فرعی در ۵ مقوله کلی شرایط علّی، زمینه‌ای، مداخله‌گر، راهبردها و پیامدها، شناسایی و در قالب الگوی نهایی متشکل از ۶ بُعد ساختاردهی شد. این مقوله‌ها در شرایط زمینه‌ای شامل پیچیدگی سازمانی، شرایط گردشگران و شرایط محیطی؛ در شرایط علّی شامل پویایی صنعت، گردشگران و نیروی انسانی، تقویت سازمان‌ها و زیرساخت‌ها و پویایی مساله‌یابی؛ در شرایط مداخله‌گر شامل موانع مدیریتی، ساختاری و ویژگی‌های صنعت گردشگری؛ در شرایط راهبردها شامل انعطاف‌پذیری سازمانی، تعامل با گردشگران، نیروی انسانی مشتری‌مدار و بهبود خدمات‌رسانی و در بُعد پیامدها شامل توسعه گردشگری الکترونیک، افزایش رضایت گردشگران، توسعه اقتصادی و افزایش درآمد بود.
نتیجه‌گیری: الگوی نهایی به‌دست‌آمده مدلی برای اصلاح شیوه‌های مدیریت موجود و تحقق هدف نهایی گردشگری الکترونیک را ارایه می‌دهد و می‌تواند زمینه را برای توسعه گردشگری بیش از پیش فراهم آورد.

 
واژه‌های کلیدی:

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA