Persian
دوره 39، شماره 1 - ( 1402 )                   جلد 39 شماره 1 صفحات 47-37 | برگشت به فهرست نسخه ها
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:

Print XML English Abstract PDF HTML


History

How to cite this article
Rahmati Kachomesghali M, Sanavi Fard R, Eyvazi Heshmat A. Identification and Ranking the Criteria for Sustainable Smart Tourism Growth in Tehran. GeoRes 2024; 39 (1) :37-47
URL: http://georesearch.ir/article-1-1565-fa.html
حمتی کچومثقالی مرتضی، ثانوی فرد رسول، عیوضی حشمت علی‌اصغر. شناسایی و رتبه‌بندی معیارهای رشد گردشگری هوشمند پایدار در شهر تهران. فصل‌نامه تحقیقات جغرافیایی. 1402; 39 (1) :37-47

URL: http://georesearch.ir/article-1-1565-fa.html


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rights and permissions
1- گروه مدیریت بازرگانی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران
2- گروه مدیریت، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
چکیده   (278 مشاهده)
اهداف: یکی از مکانیسم‌هایی که می‌تواند در بهبود رقابت و توسعه گردشگری مفید باشد گردشگری هوشمند است. هدف این پژوهش شناسایی و رتبه‌بندی معیارهای رشد گردشگری هوشمند پایدار در شهر تهران بود.
روش‌شناسی: این پژوهش از نوع پیمایشی بوده و در سال 1402 با استفاده از ترکیبی از روش‌های کمّی و کیفی در شهر تهران به انجام رسید. ابزار پژوهش پرسش‌نامه بود. به منظور تعیین مهم‌ترین عوامل موثر مدل برای رشد گردشگری هوشمند پایدار در شهر تهران‏ ابتدا پرسش‌نامه طراحی شد. بدین ترتیب، 42 سوال با استفاده از طیف 4 گزینه‌ای لیکرت طراحی و در اختیار 50 نفر از خبرگان قرار داده شد. پس از سنجش نظر خبرگان در دو فاز متوالی، پرسش‌نامه اصلی با 39 سوال تایید شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از روش دلفی فازی و شبکه‌ای فازی استفاده شد.
یافته‌ها: براساس غربال شاخص‌ها با استفاده از رویکرد دلفی، 43 شاخص در زمینه‌های اجتماعی، اقتصادی، پایداری، تامین‌کنندگان و ذی‌نفعان، رقبا، طبیعی، فنی و زیرساختی به عنوان عوامل موثر بر ارتقای گردشگری هوشمند در سطح شهر تهران شناخته شد. طبق نتایج حاصل از تحلیل شبکه‌ای، شاخص همسان‌سازی اهداف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و محیطی در اولویت اول و تجربیات هوشمند در اولویت دوم نسبت به سایر عوامل اولویت داشتند. سایر عوامل نیز هر یک براساس ضرایب به‌دست‌آمده، اهمیت خود بر توسعه گردشگری هوشمند و پایدار را نشان دادند.
نتیجه‌گیری: شاخص‌های مختلف تحت عوامل اجتماعی، زیست‌محیطی، فنی زیرساختی و به‌خصوص اقتصادی بر توسعه گردشگری هوشمند تاثیر دارند که در این میان، شاخص‌های عامل سیاست‌گذاران و ذی‌نفعان از اولویت بیشتری نسبت به سایر شاخص‌ها برخوردار هستند.

 
واژه‌های کلیدی:

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA