Persian
دوره 37، شماره 2 - ( 1401 )                   جلد 37 شماره 2 صفحات 230-221 | برگشت به فهرست نسخه ها
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:

Print XML English Abstract PDF HTML

History

How to cite this article
Shafia M, Rezvani A, Tabasi M, Malek Sadati S. Comparing the Effect of Different Features of Two Commercial Large-Scale Buildings on Economic Prosperity in District 9 of Mashhad. GeoRes 2022; 37 (2) :221-230
URL: http://georesearch.ir/article-1-1276-fa.html
شفیعا مهدی، رضوانی علیرضا، طبسی محسن، ملک الساداتی سیدسعید. مقایسه تاثیر ویژگی‌‌های متفاوت دو اثر معماری تجاری بزرگ‌مقیاس بر ایجاد رونق اقتصادی در منطقه 9 شهر مشهد. فصل‌نامه تحقیقات جغرافیایی. 1401; 37 (2) :221-230

URL: http://georesearch.ir/article-1-1276-fa.html


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rights and permissions
1- گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
2- گروه آموزشی اقتصاد، دانشکده علوم اداری و اقتصادی، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران
چکیده   (762 مشاهده)
اهداف: تجربیات متعدد درباره تاثیر آثار معماری بر ایجاد پویایی اقتصادی شهر‌ها وجود دارد و میزان موفقیت اثر معماری در ایجاد این تاثیر، ارتباط مستقیم با ویژگی‌‌ها و کیفیت‌های آن اثر دارد. هدف از این پژوهش تبیین رابطه میان کیفیت‌های مختلف معماری با میزان ایجاد رشد اقتصادی برای محدوده پیرامون در بستر واقعیت‌های اجتماعی و جغرافیایی شهر مشهد بود.
روش‌شناسی: در این پژوهش بر اساس روش همبستگی و به صورت علی و مقایسه‌ای، دو اثر معماری با کاربری تجاری در محدوده منطقه 9 شهر مشهد و در بازه زمانی 7 ساله مورد بررسی قرار گرفت و چگونگی تاثیر ویژگی‌‌های کمی و کیفی این آثار بر مبنای روش اقتباس‌شده از "تکنیک شاخص کیفیت طراحی" بر ایجاد پویایی اقتصادی برای محدوده پیرامون بر اساس "آنالیز هدانیک" و "روش تفاوت در تفاوت‌ها"، تبیین شد.
یافته‌ها: در مورد دو بنای شاخص شهری، برقراری ارتباط مناسب با شهر و دسترسی به زیرساخت‌های شهری و خصوصاً سیستم حمل و نقل عمومی و شریان‌های ارتباطی، بیشترین تاثیر مثبت در موفقیت اقتصادی پروژه را داشت و علاوه بر آن افزایش 24درصدی در بهره‌مندی از مفاهیم اصلی اقتباس‌شده از ابزار "شاخص کیفیت طراحی"، سبب ایجاد پویایی اقتصادی حدود 30درصدی در ارزش واحد‌های آپارتمانی پیرامون آن نسبت به محدوده مجاور پروژه دیگر با بهره‌مندی کمتر از این ویژگی‌‌ها شد.
نتیجه‌گیری: افزایش بهره‌مندی از کیفیت‌های شناسایی‌شده در اثر معماری، سبب ایجاد مطلوبیت و رونق اقتصادی بیشتر در محدوده پیرامون و شهر می‌شود. بر این اساس موارد شناسایی‌شده می‌تواند راهنمایی برای اولویت‌گذاری در مراحل مختلف شکل‌گیری پروژه‌‌ها باشد و هزینه‌هایی که برای ایجاد کیفیت‌‌های مناسب‌تر ایجاد می‌شود در بلندمدت تاثیرات مناسبی هم در مقبولیت پروژه و هم در ایجاد پویایی برای شهر و محدوده پیرامون اثر معماری خواهد داشت.

 
واژه‌های کلیدی:

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA