Persian
دوره 37، شماره 1 - ( 1400 )                   جلد 37 شماره 1 صفحات 110-101 | برگشت به فهرست نسخه ها
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:

Print XML English Abstract PDF HTML

History

How to cite this article
داودی سید عبداله، حافظ رضازاده معصومه، کریمیان بستانی مریم. نقش مدیریتی محله‌محور در پایداری اقتصادی- اجتماعی شهر زابل. فصل‌نامه تحقیقات جغرافیایی. 1400; 37 (1) :101-110

URL: http://georesearch.ir/article-1-1260-fa.html


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rights and permissions
1- گروه جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران
2- گروه جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران ، rezazdeh2008@gmail.com
چکیده   (1432 مشاهده)
زمینه‌ها و اهداف: مشارکت شهروندان یکی از اصلی‌ترین راهکارهای حرکت به سمت توسعه پایدار شهری در پایین‌ترین سطح آن یعنی در مقیاس خرد محلات شهری است. بسط و ارتقای آن مستلزم اتخاذ رویکرد مشارکتی نسبت به برنامه‌ریزی محلات شهری است. هدف از پژوهش حاضر، نقش مدیریتی محله‌محور در پایداری اقتصادی- اجتماعی شهر زابل، بود.
روش‌شناسی: پژوهش توصیفی-تحلیلی حاضر در سال ۱۴۰۰ انجام شد. داده‌های مورد نیاز به روش اسنادی-میدانی (پرسش‌نامه و مشاهده) گردآوری و از دو جامعه آماری استفاده شد؛ خانوارهای ساکن زابل (حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران ۳۸۳ تعیین شد) و مدیران و متخصصان (۲۰ نفر با نمونه‌گیری هدفمند). برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم‌افزار SPSS و مدل WASPAS استفاده شد.
یافته‌ها: میانگین‌های کمتر از ۳، گویای وضعیت نامناسب شاخص‌های مدیریت مشارکتی در شهر زابل بود. نتایج آزمون رگرسیون نشان داد که بین مدیریت مشارکتی و توسعه اجتماعی و اقتصادی محلات شهری زابل، در سطح اطمینان بالای ۹۹/۰، رابطه معناداری وجود داشت. براساس نتایج مدل تصمیم‌گیری WASPAS، محله ۱۷ شهر زابل در اولویت تاثیرپذیری از مدیریت مشارکتی در ابعاد اقتصادی و اجتماعی قرار داشت.
نتیجه‌گیری: در محلات مورد مطالعه شهر زابل، وضعیت مدیریت مشارکتی نامطلوب ارزیابی شد و این محلات وضعیت متفاوتی را با توجه به تاثیرپذیری از مدیریت مشارکتی در ابعاد اقتصادی و اجتماعی دارند.
واژه‌های کلیدی: