Persian
دوره 39، شماره 3 - ( 1403 )                   جلد 39 شماره 3 صفحات 267-259 | برگشت به فهرست نسخه ها
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:

Print XML English Abstract PDF HTML

Research code: ART-1599


History

How to cite this article
Behrawan H, Sharifi F. Preparation and Integration of Maps and Digital Data Related to Water Capacities. GeoRes 2024; 39 (3) :259-267
URL: http://georesearch.ir/article-1-1599-fa.html
بهروان هوشنگ، شریفی فرود. تهیه و یکپارچه‌سازی نقشه‌ها و داده‌های رقومی مرتبط با ظرفیتهای آبی. فصل‌نامه تحقیقات جغرافیایی. 1403; 39 (3) :259-267

URL: http://georesearch.ir/article-1-1599-fa.html


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rights and permissions
1- بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی، تبریز، ایران
2- گروه تحقیقات مهندسی هیدرولوژی و توسعه منابع آب، پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری، تهران، ایران
چکیده   (444 مشاهده)
اهداف: شناخت ظرفیت‌های آبی از مولفه‌های اصلی تصمیم‌گیری برای استفاده بهینه از منابع، حوضه‌های آبخیز و جلوگیری از خسارت وقایع طبیعی چون سیل و خشکسالی و مدیریت همزمان عرضه و تقاضای آب به شمار می‌رود. در این مطالعه استخراج پارامترهای فیزیکی، تبدیل اطلاعات نقطه‌ای بارندگی به اطلاعات منطقه‌ای، تحلیل اطلاعات تبخیر و تعرق و تجمیع اطلاعات در بانک اطلاعاتی به منظور توسعه پایگاه داده‌های مکانی، یکپارچه‌سازی نقشه‌های ظرفیت آبی انجام شد.
روش‌شناسی: پژوهش از نوع مطالعات کمّی بود و داده‌های مختلف مکانی و زمانی استان همدان را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. بنابراین تهیه و یکپارچه‌سازی نقشه و داده‌های ظرفیت آبی در حوضه‌های آبخیز درجه هفت واقع در استان همدان که در منطقه اقلیمی مرطوب و نیمه‌مرطوب واقع شده، با استفاده از اطلاعات زمین‌شناسی، فیزیوگرافی، بارندگی، تبخیر و دبی انجام شد.
یافته‌ها: حداکثر رواناب ویژه در حوضه شماره ۲۲۳۵ برابر با ۲/۴۴ لیتر بر ثانیه بر کیلومتر مربع و در ماه اردیبهشت بود و کمترین رواناب در حوضه شماره ۱۳۲۷ برابر با ۰/۰ لیتر بر ثانیه بر کیلومتر مربع در مرداد ماه بود. شاخص جریان پایه از ۹/۴۵ تا ۵/۵۹ متغیر بود که حداکثر مربوط به حوضه آبخیز شماره ۱۳۲۷ و حداقل آن مربوط به حوضه آبخیز شماره ۴۱۲۲ بود. حداکثر خط برف در فروردین ماه مربوط به حوضه آبخیز شماره ۴۱۲۲ در ارتفاع ۷/۳۹۵۴ متر و حداقل آن در ماه بهمن ۲/۱۳۶۳ متر در حوضه شماره ۱۳۲۷ بود.
نتیجه‌گیری: نفوذپذیری در وضعیتی متوسط تا خوب است. آستانه شروع رواناب منطقه مورد مطالعه در اقلیم مرطوب و نیمه‌مرطوب قرار دارد. حداکثر خط برف در فروردین ماه حداقل آن در ماه بهمن است. خط ماندگاری برف در این ماه نسبت به سایر ماه‌های سرد سال در پایین‌ترین ارتفاع قرار دارد.


واژه‌های کلیدی: