[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: آخرين شماره :: جستجو :: ارسال مقاله :: ثبت نام ::
:: دوره 38، شماره 1 - ( 1401 ) ::
جلد 38 شماره 1 صفحات 1014-1001 برگشت به فهرست نسخه ها
تحلیلی بر تعارضات ذینفعان در بازآفرینی فضاهای شهری (مطالعه موردی: خیابان سی تیر تهران)
حدیثه قیصری1، آتوسا مدیری*1، حسین کلانتری خلیل آباد2
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، تهران، ایران
2- پژوهشکده جهاد دانشگاهی تهران
چکیده:   (242 مشاهده)
اهداف: یکی از موانع پیش روی بازآفرینی فضاهای شهری، عدم موفقیت پروژه‌های بازآفرینی در «حل‌وفصل تعارضات ذینفعان» است که منجر به شکست این برنامه‌ها می‌شود. در مطالعه حاضر با تمرکز بر روی خیابان سی تیر به عنوان یکی از فضاهای شهری بازآفرینی شده، تلاش گردید به این دو سوال پاسخ داده شود که چه تعارضاتی در بازآفرینی فضای خیابان سی تیر بین ذینفعان آن وجود دارد و هر یک از ذینفعان، چگونه این تعارضات را درک و ارزش‌گذاری می‌کنند؟
روش‌شناسی: با بکارگیری یک روش ترکیبی در دو مرحله، ابتدا تعارضات ذینفعان شناسایی شد و سپس این تعارضات مورد ارزیابی قرار گرفت. مشارکت کنندگان در بخش کیفی شامل 30 نفر و در بخش کمّی شامل 190 نفر از ذینفعان پروژه بودند. تحلیل داده‌ها در بخش کیفی با استفاده از روش کدگذاری باز و محوری و در بخش کمّی بر اساس آزمون مقایسه میانگین و تحلیل واریانس یک راهه انجام گردید.
یافته‌ها: در این پروژه 64 مورد تعارض بین پنج گروه از ذینفعان اصلی شناسایی شد که 41 مورد از این تعارضات از نوع تعارض منافع و مابقی جزو تعارضات رفتاری، شناختی و هنجاری بودند. نتایج نشان داد که الگوی مواجهه ذینفعان با یکدیگر در خیابان سی تیر، به شکل نوعی دوقطبی است که در آن، شهرداری و غرفه‌داران در یک سو و ساکنین، مغازه‌داران، عابرین پیاده و سایر ذینفعان در سوی دیگر آن قرار می‌گیرند. به همین دلیل فرایند درک و پذیرش تعارضات با موانع جدی روبرو است.
نتیجه‌گیری: نتیجه نهایی مطالعه حاضر این بود که در پروژه خیابان سی تیر به دلیل لحاظ نکردن سازوکارهای حل‌وفصل تعارضات از سوی نهادهای مجری پروژه، تعارضات به تدریج از شکل‌های ساده به الگوهای پیچیده‌تری تبدیل می‌شود. لذا ضروری است قبل از اجرای پروژه‌های توسعه مجدد شهری، بستر و زمینه‌های اجتماعی، اقتصادی و کالبدی آن با محوریت تعارض ذینفعان مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
 
واژه‌های کلیدی: مدیریت تعارض، ذینفعان اصلی، بازآفرینی شهری، تهران
     
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: برنامه‌ریزی شهری
دریافت: 1401/10/25 | پذیرش: 1401/12/17 | انتشار: 1402/1/20
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gheysari H, Modiri A, Kalantari Khalil Abad H. An Analysis of Stakeholder Conflicts in Regeneration of Urban Spaces (Case Study: Tehran's 30 Tir Street). GeoRes 2023; 38 (1) :1001-1014
URL: http://georesearch.ir/article-1-1443-fa.html

قیصری حدیثه، مدیری آتوسا، کلانتری خلیل آباد حسین. تحلیلی بر تعارضات ذینفعان در بازآفرینی فضاهای شهری (مطالعه موردی: خیابان سی تیر تهران). فصل‌نامه تحقیقات جغرافیایی. 1401; 38 (1) :1001-1014

URL: http://georesearch.ir/article-1-1443-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 38، شماره 1 - ( 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
تحقیقات جغرافیایی Geographical Researches
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4570