Persian
دوره 37، شماره 4 - ( 1401 )                   جلد 37 شماره 4 صفحات 416-409 | برگشت به فهرست نسخه ها
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:

Print XML English Abstract PDF HTML

History

How to cite this article
Ghobadi P, Maleki A, Aali S. Analysis of the Effect of Urban Block Morphology on Wind Flow. GeoRes 2022; 37 (4) :409-416
URL: http://georesearch.ir/article-1-1379-fa.html
قبادی پریسا، ملکی آیدا، عالی سیدعلیرضا. واکاوی تاثیر مورفولوژی بلوک‌های شهری بر سرعت باد. فصل‌نامه تحقیقات جغرافیایی. 1401; 37 (4) :409-416

URL: http://georesearch.ir/article-1-1379-fa.html


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rights and permissions
1- گروه معماری و شهرسازی، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز، تبریز، ایران
چکیده   (766 مشاهده)
اهداف: توجه به جریان هوا در فضای‌های شهری یکی از مهم‌ترین معیار‌های طراحی فضا و ارتقای آسایش حرارتی و کیفیت هوا در شهرهاست که بسته به شرایط اقلیمی می‌تواند به افزایش مطلوبیت و حضورپذیری افراد در فضاهای شهری بیانجامد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی چگونگی تاثیر چهار فاکتور مرتبط با مورفولوژی بلوک‌های شهری یعنی محصوریت، حجم بلوک‌ها، تراکم ساختمانی و ضریب دید به آسمان بر تغییرات سرعت باد و جریان هوا در کریدورهای شهری بود.
روش‌شناسی: این تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی- تحلیلی است. در این راستا به‌منظور دست‌یابی به هدف پژوهش، یک محدوده فرضی در نظر گرفته شد و شبیه‌سازی سه‌بعدی یک مدل چینش بلوک‌‌های شهری در ارتفاع‌های مختلف (از یک تا 15 طبقه) به کمک نرم‌افزار انویمت انجام پذیرفت. باد ورودی به محدوده در دو زاویه مختلف صفر و 45 درجه در نظر گرفته شد. به‌منظور مشخص‌کردن شدت همبستگی میان متغیرهای مستقل و وابسته، از روش رگرسیون استفاده شد.
یافته‌ها: تحلیل شبیه‌سازی‌ها نشان داد با افزایش ارتفاع بلوک‌ها، سرعت میانگین باد و به تبع آن تشکیل تونل‌های بادی در کریدورها در زاویه صفر و 45 درجه افزایش می‌یابد.
نتیجه‌گیری: سرعت میانگین وزش باد در بلوک‌های ساختمانی موازی با جهت باد 20 تا 30% نسبت به زمانی که ساختمان‌ها نسبت به وزش باد زاویه‌دار قرار گرفته‌اند بیشتر است و سرعت باد با محصوریت، حجم بلوک‌ها، تراکم ساختمانی رابطه مستقیم و با ضریب دید به آسمان رابطه معکوس دارد.

واژه‌های کلیدی:

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA