Persian
دوره 37، شماره 2 - ( 1401 )                   جلد 37 شماره 2 صفحات 188-171 | برگشت به فهرست نسخه ها
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:

Print XML English Abstract PDF HTML

History

How to cite this article
Porkhosravani M, Shahzeidi S, Azizi Zarandi A. Evaluation of Tourism Development by Systems Dynamics Model (Case Study: Shahdad City in the Northeast of Kerman). GeoRes 2022; 37 (2) :171-188
URL: http://georesearch.ir/article-1-1203-fa.html
پورخسروانی محسن، شاه زیدی سمیه سادات، عزیزی زرندی عاطفه. ارزیابی توسعه گردشگری با مدل پویایی سیستم‌ها (مطالعه موردی شهر شهداد در شمال شرق کرمان). فصل‌نامه تحقیقات جغرافیایی. 1401; 37 (2) :171-188

URL: http://georesearch.ir/article-1-1203-fa.html


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rights and permissions
1- گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
2- گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
3- دانشگاه شهیدباهنر کرمان
چکیده   (886 مشاهده)
اهداف: گردشگری شهری پدیده‌ای پیچیده است که این پیچیدگی در تعامل با محیط­های مختلف افزایش می­یابد. در سال­های اخیر با توجه به اهمیت این مساله گردشگری تاثیر زیادی بر روابط اقتصادی، فرهنگی و سیاسی جوامع مختلف داشته است. لذا هدف از این پژوهش ارزیابی کاربرد روش پویایی سیستم در برنامه­ریزی و توسعه صنعت گردشگری شهر شهداد بود.
روش­ شناسی: با استفاده از مدل­سازی دینامیکی در قالب روش تحلیل پویایی سیستم­ها به ارزیابی توسعه گردشگری شهر شهداد پرداخته شد. پس از مرور پیشینه تحقیقات انجام­شده و شناسایی عوامل موثر بر توسعه گردشگری شهر شهداد، مهم‌ترین این عوامل مشخص و مدلی از این عوامل و روابط عملی بین آن‌ها در محیط نرم­افزار VENSIM 9.2.2  ترسیم و افق زمانی 10 سال آینده شبیه­سازی شد.
یافته ­ها: در شبیه­سازی مدل، سناریوهای مختلفی بر اساس افزایش هزینه توسعه گردشگری شهداد، بودجه مازاد (5000 دلار) و کاهش هزینه توسعه گردشگری شهداد، نبود بودجه (1 دلار) ایجاد شد و نشان داد که این بودجه مازاد می‌تواند بر متغیرهای دیگر تاثیرگذار باشد. با افزایش هزینه توسعه گردشگری شهداد شاهد افزایش جاذبه­ها و ظرفیت‌های گردشگری در مدل بودیم و از طرفی کمبود بودجه هم باعث شد که با کاهش جاذبه­ها و تمایل مردم محلی رو به ­رو شویم و این مساله بیانگر این است که تمامی متغیرها در مدل با هم ارتباط داشتند.
نتیجه‌گیری: نتایج شبیه‌سازی الگوی طراحی شده نشان داد که برای دستیابی به اهداف مد نظر تناسب و هماهنگی بین زیرسیستم‌های مختلف سیستم گردشگری شهداد (در آمد اقتصاد گردشکر، جذابیت گردشگری، حفاظت از محیط زیست، تمایل افراد محلی) امری ضروری و لازم است.
 
واژه‌های کلیدی:

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA