دوره 36، شماره 2 - ( 1400 )                   جلد 36 شماره 2 صفحات 147-137 | برگشت به فهرست نسخه ها
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:

Print XML English Abstract PDF HTML

History

Rights and permissions
1- گروه جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
* نشانی نویسنده مسئول: مشهد، میدان آزادی، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، گروه جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری. کد پستی: 9177948883
چکیده   (6201 مشاهده)
اهداف: هدف این پژوهش، طراحی مدلی جامع پیرامون عوامل مؤثر بر ارتقاء جایگاه استراتژیک شورای عالی استان‌ها در توسعه ملی ایران است. جنبه‌های کالبدی و فیزیکی شهر و توسعه بهینه آینده کشور، زمینه مورد مطالعه این تحقیق است. 
روش‌شناسی: روش پژوهش در این تحقیق، کیفی و بر مبنای نظرسنجی از خبرگان است. جامعه آماری، خبرگان حوزه‌ شورای عالی استان ها می باشند که به روش نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شدند که تا رسیدن به مرحله اشباع نظری و تعداد 12 نفر ادامه یافت. 
یافته‌ها: یافته‌های تحقیق نشان داد که مقوله محوری (حکمرانی خوب شهری)، 59 کد، شرایط علی، 12 کد، شرایط زمینه‌ای، 36 کد، راهبردها، 9 کد، مداخله‌گرها، 11 کد و پیامدها، 54 کد کشف شده است که تعداد کل کدهای به دست آمده از مصاحبه‌های تحقیق، 181 کد است. 
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های تحقیق میتوان چنین نتیجه‌گیری کرد که شرایطی همانند علم و هنر مدیریت، منابع ملی، نگرش مدیریتی باعث می‌شود که حکمرانی خوب شهری شکل گیرد و باعث می‌شود که راهبردهایی چون تفکر همراه با خالقیت (تفکر واگرا) و رویکرد صلح‌محور به عنوان راهبردهای شورای عالی استان‌ها تعریف گردد. این استراتژی‌ها قطعا پیامدهایی دارد که از جمله میتوان رویکرد توسعه محور و توسعه پایدار را نام برد. 
واژه‌های کلیدی: