Persian
دوره 29، شماره 2 - ( 1393 )                   جلد 29 شماره 2 صفحات 122-103 | برگشت به فهرست نسخه ها
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:

Print XML English Abstract PDF HTML

History

How to cite this article
Mahdavi S, Najafi Kaani A A, Mosayebi S. Investigation and Analysis of the Satisfaction Rate of the Citizens of the City Council of the Municipality and the Yield. GeoRes 2014; 29 (2) :103-122
URL: http://georesearch.ir/article-1-402-fa.html
مهدوی شهرام، نجفی کانی علی اکبر، مسیبی سمانه. بررسی و تحلیل میزان رضایتمندی شهروندان از عملکرد شهرداری و شورای شهر. فصل‌نامه تحقیقات جغرافیایی. 1393; 29 (2) :103-122

URL: http://georesearch.ir/article-1-402-fa.html


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rights and permissions
1- دانشگاه گلستان
2- دانشگاه اصفهان
چکیده   (4406 مشاهده)
مقاله حاضر با هدف تحلیل و بررسی میزان رضایتمندی شهروندان از عملکرد شهرداری و شورای شهر در مدیریت شهری و بر اساس یافته های حاصل از یک بررسی میدانی در شهر کاشان تهیه شده است که میزان رضایت شهروندان از این سازمانها را در سه بعد مدیریت شهری، یعنی بعد اقتصادی، کالبدی زیست محیطی و فرهنگی اجتماعی مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد. روش تحقیق و متدولوزی به کار رفته در این تحقیق پیمایشی بوده و مطالعه میدانی آن با استفاده از ابزارهای تحقیق ( مصاحبه و پرسشنامه ) صورت گرفته است. همچنین، جامعه آماری مورد مطالعه در این تحقیق ساکنان شهر کاشان می باشند که به طور تصادفی تعداد 260 نمونه انتخاب شده و برای گردآوری اطلاعات، پرسشنامه بین آنها توضیع شده است. داده های گردآوری شده، از طریق نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. نتایج یافته ها حاکی از آن است که میزان رضایتمندی شهروندان از عملکرد شهرداری و شورای شهر در سطح متوسط به بالا قرار دارد. نتایج به دست آمده از آزمون کای اسکوئر نشان دهنده رضایتمندی بالای شهروندان از عملکرد شهرداری در ابعاد فرهنگی و کالبدی و همچنین رضایتمندی متوسط در بعد اقتصادی می باشد. همچنین برای بررسی تفاوت در میزان رضایتمندی شهروندان منطقه یک و دو از عملکرد سازمانهای مزبور از آزمون یومان ویتنی استفاده شده است که بجز در چند مورد تفاوت معناداری بین رضایتمندی این دو منطقه وجود ندارد. از آزمون رگرسیون نیز جهت بررسی رابطه بین وضعیت اجتماعی اقتصادی شهروندان (متغییر مستقل) و میزان رضایتمندی از عملکرد شهرداری و شورای شهر (متغییر وابسته) استفاده شده است که نتایج نشان دهنده وجود تفاوت بین میزان تحصیلات و سطح رضایتمندی و همچنین وجود رابطه بین سن و درآمد و رضایتمندی از عملکرد سازمان های مزبور می باشد
واژه‌های کلیدی:

فهرست منابع
1. آزاد، اسداالله .(۱۳۷۵). رضایت از کار . نشریه نامه انجمن کتابداران ایران ، دوره 11 ،ش 2 ، صص 218-208.
2. جعفرپور مختار، محمد .(۱۳۸۳). ایمنی شهر و توسعه پایدار، مجموعه مقالات همایش مسائل شهرسازی ایران ، جلد اول : ساخت کالبدی شهر، شیراز، دانشکده هنر و معماری .
3. حکمت نیا، حسن و موسوی، میرنجف .(۱۳۸۶). سنجش میزان و عوامل مؤثر بر رضایت مندی شهروندان از عملکرد شهرداری یزد ، مجله جغرافیا و توسعه، سال پنجم، ش 9 ،صص 196-181.
4. حسینی، سید کمالدین .(۱۳۸۶). بررسی میزان رضایتمندی شهروندان از عملکرد شهرداری و عوامل مؤثر بر آن، مرکز پژوهش های شورای اسلامی شهر مشهد.
5. رسول اف، جلال ، سیفی، منصور ، رشیدی، داریوش .(۱۳۷۹). شناسایی سطوح نیازها و عوامل مؤثر بر رضایت مشتریان، نشریه بانک و اقتصاد، ش26 ، صص ۱۹ -۲۹.
6. رهنما، محمدرحیم.(۱۳۸۰). پارادایم بهبود مدیریت شهری با تکیه بر شهر مشهد، فصلنامه تحقیقات جغرافیایی، ش ۶۱، صص ۶۲-۷۲.
7. سعیدنیا، احمد .(۱۳۷۹). مدیریت شهری، سازمان شهرداری های کشور، جلد یازدهم .
8. سعیدی، عباس، دانشنامه مدیریت شهری و روستایی، سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور .
9. صرافی، مظفر و دیگران .(۱۳۷۹). مفهوم؛ مبانی و چالش های مدیریت شهری، فصلنامه مدیریت شهری ، سال اول، ش2.
10. صرافی، مظفر و عبداللهی، مجید .(۱۳۷۸). تحلیل مفهوم شهروندی و ارزیابی جایگاه آن در قوانین، مقررات و مدیریت شهری، پژوهش های جغرافیایی، ش ۶۳، صص 134-115.
11. عبداللهی، مجید ، اکبری، غضنفر.(۱۳۸۱). مجموع قوانین و مقررات ده و دهیاری، انتشارات قلمستان .
12. کلانتری، خلیل .(۱۳۸۲). پردازش و تحلیل داده ها در تحقیقات اجتماعی - اقتصادی با استفاده از نرم افزار SPSS ،انتشارات مهندسین مشاور طرح و منظر .
13. گزارش دبیر اجرایی کمیسیون سکونتگاه های انسانی سازمان ملل، VNCHS در نشست نایروبی در سال 1993(۱۳۷۳) ، بهبود مدیریت شهری، ترجمه نوید سعیدی رضوانی، نشریه شماره 43 ،گروه مطالعات و برنامه ریزی شهری وزارت کشور.
14. Lees.A(1976). etal. Eds. The Urbanization and Economic Development in Germany 1815- 1919:Town in Societies: Essay in Economic history and historical Society. Cambridge University press.
15. Stureat. Robert. D(1987). Library Management. Littleton. Colorado: Libraries Unlimite.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول