Persian
دوره 39، شماره 3 - ( 1403 )                   جلد 39 شماره 3 صفحات 318-309 | برگشت به فهرست نسخه ها
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:

Print XML English Abstract PDF HTML


History

How to cite this article
Mohammadtaghi R, Hamidi Toghchi M. Role of School Quality in the Sustainability of Rural Population Settlements; in Isfahan County with a Sustainability Approach. GeoRes 2024; 39 (3) :309-318
URL: http://georesearch.ir/article-1-1625-fa.html
رضویان محمدتقی، حمیدی طوقچی مسعود. بررسی نقش کیفیت مدارس در ماندگاری جمعیت سکونتگاه‌های روستایی شهرستان اصفهان با رویکرد پایداری. فصل‌نامه تحقیقات جغرافیایی. 1403; 39 (3) :309-318

URL: http://georesearch.ir/article-1-1625-fa.html


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rights and permissions
1- گروه جغرافیای انسانی، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده   (709 مشاهده)

اهداف: مهاجرت روستاییان به شهرها و کلانشهرها از پیامد عصر جدید و رشد شتابان شهرنشینی است و آنچه این روند کاهشی جمعیت را با نگرانی بیشتر همراه نموده است، به خطر افتادن کرامت انسانی، ادغام غیرفراگیر اجتماعی و مشکلات زیست‌محیطی است. این پژوهش با هدف بررسی نقش کیفیت مدارس در جذب جمعیت سکونتگاه‌های روستایی شهرستان اصفهان انجام گرفت.
روش‌شناسی: پژوهش حاضر از نوع کاربردی بوده و در سال ۱۴۰۲ انجام شد. این مطالعه با بهره‌گیری از منابع کتابخانه‌ای و میدانی برای جمع‌آوری داده‌ها و سپس SPSS، معادلات ساختاری و GIS برای تحلیل داده‌های گردآوری‌شده انجام شد.
یافته‌ها: سنجش ارتباط رضایتمندی شهر اصفهان با محدوده پیرامونی آن نشان داد که تفاوت معناداری بین این دو منطقه وجود دارد. در بررسی علت مهاجرت خانوارهای دانش‌آموزان عامل آموزش با ۹۴/۰ نسبت به بقیه عوامل از اهمیت بیشتری برخوردار بود. نقش مدیران در مدرسه و در ارتباط با دانش‌آموزان و اولیا بسیار مهم بوده و نشان داد صرف تمرکز روی امور آموزشی دانش‌آموزان نمی‌تواند مانع جابه‌جایی شود، بلکه به مدیران با انگیزه و خلاق برای پاسخ‌گویی به خواسته‌های آموزشی و پرورشی دانش‌آموزان نیاز است.
نتیجه‌گیری: پارامترهای آموزشی، سلامتی، مدیریتی و مشارکت از الگوی تصادفی یا نامنظم برخوردار است و توزیع یکنواختی در سطح شهرستان را نشان نمی‌دهد. در خصوص مهاجرت، سهم عامل آموزش نسبت به بقیه عوامل بیشتر بوده و برخلاف تصور، عامل اقتصادی رابطه معکوسی را با مهاجرت دارد.

 

واژه‌های کلیدی: