Persian
دوره 38، شماره 4 - ( 1402 )                   جلد 38 شماره 4 صفحات 539-533 | برگشت به فهرست نسخه ها
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:

Print XML English Abstract PDF HTML


History

How to cite this article
Aghanasab A, Adibi Saadinezhad F, Arbabi A. A Suitable Tourism Model Based on Good Urban Governance for the Chitgar Tourism Complex. GeoRes 2023; 38 (4) :533-539
URL: http://georesearch.ir/article-1-1556-fa.html
آقانسب اکرم، ادیبی سعدی نژاد فاطمه، اربابی آزاده. مدل مناسب گردشگری مبتنی بر حکمروایی خوب شهری مجموعه گردشگری چیتگر. فصل‌نامه تحقیقات جغرافیایی. 1402; 38 (4) :533-539

URL: http://georesearch.ir/article-1-1556-fa.html


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rights and permissions
1- گروه جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری، واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاداسلامی، اسلامشهر، ایران
چکیده   (784 مشاهده)
هدف: گردشگری را می‌توان به عنوان طیف وسیعی از افراد، مشاغل، سازمان‌ها و مکان‌هایی تصور کرد که به نوعی با هم ترکیب می‌شوند و تجربه سفر را ارایه می‌دهند. این مقاله ارایه مدل مناسب گردشگری مبتنی بر حکمروایی خوب شهری به منظور ارتقای مجموعه گردشگری چیتگر بود.
روش‌شناسی: این پژوهش از نوع کاربردی بوده و در سال ۱۴۰۲ در مجموعه تفریحی چیتگر به انجام رسید. ابعاد و معیارهای موثر بر حکمروایی گردشگری با استفاده از بررسی پیشینه مطالعاتی تعیین و در قالب پرسش‌نامه به ارزیابی نهاده شد. روایی پرسش‌نامه تهیه‌شده، به روش دلفی تایید شد. تعداد نمونه‌ها براساس فرمول کوکران ۳۱۰ نفر تعیین شد. پایایی پرسش‌نامه‌ها نیز با استفاده از روش آلفای کرونباخ تایید شد (۸۱/۰). مخاطبان پژوهش برای ورود به بخش میدانی و ارایه پرسش‌نامه، از میان افراد عادی و مراجعین مجتمع گردشگری چیتگر به روش نمونه‌گیری تصادفی انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از آزمون T تک‌نمونه و نرم‌افزار SPSS ۲۶ تحلیل شد. مطلوبیت هر بُعد با استفاده از سطح مطلوبیت آزمون بررسی و ارزیابی شد.
یافته‌ها: مدل حکمروایی توسعه گردشگری در مجموعه تفریحی چیتگر با توجه به ۹ بُعد مشارکت، شفافیت، قانون‌مداری، پاسخ‌گویی، عدالت، مسئولیت‌پذیری، نظارت، کارآیی و اثربخشی، تخصص‌گرایی قابل دستیابی است. میانگین ابعاد به‌ترتیب، مشارکت ۵/۲، شفافیت ۳/۲، قانون‌مداری ۱/۲، پاسخ‌گویی ۶/۲، عدالت ۲/۲، مسئولیت‌پذیری ۷/۲، نظارت ۳/۲، کارآیی و اثربخشی ۵/۲ و بُعد تخصص‌گرایی ۶/۲ بود که همه ابعاد در سطح نامطلوبی قرار داشتند.
نتیجه‌گیری: هر یک از ابعاد تحقق حکمروایی توسعه گردشگری دارای معیارهایی هستند که ارتقای هر یک از آنها در ارتقای سطح سایر ابعاد و نیز متعاقباً ارتقای سطح گردشگری مجموعه چیتگر حایز اهمیت است.

 
واژه‌های کلیدی: