Persian
دوره 38، شماره 1 - ( 1401 )                   جلد 38 شماره 1 صفحات 25-19 | برگشت به فهرست نسخه ها
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:

Print XML English Abstract PDF HTML


History

How to cite this article
Akbari M, Jouzaryan F, Molavi E, Eltyaminiya R, Hashemi Ana S. Ranking of Building and Housing Conditions in Iran's Provinces Using the Preference Selection Index. GeoRes 2023; 38 (1) :19-25
URL: http://georesearch.ir/article-1-1449-fa.html
اکبری محمود، جوزاریان فیض اله، مولوی ابراهیم، التیامی‌نیا رضا، هاشمی عنا سیدکرامت. رتبه‌بندی وضعیت ساختمان و مسکن استان‌های ایران با استفاده از شاخص انتخاب ارجحیت. فصل‌نامه تحقیقات جغرافیایی. 1401; 38 (1) :19-25

URL: http://georesearch.ir/article-1-1449-fa.html


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rights and permissions
1- گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران
2- گروه اقتصاد، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران
3- گروه طراحی شهری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
4- گروه علوم سیاسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران
چکیده   (723 مشاهده)
اهداف: مسکن یکی از ابعاد اساسی و مهم کیفیت زندگی برای نیل به توسعه پایدار شهری و منطقه‌ای است و نقشی حیاتی در توسعه اقتصادی کشورها دارد. از آنجا که نیاز به مسکن یکی از اساسی‌ترین نیازهای انسانی است، این پژوهش، با هدف رتبه‌بندی وضعیت صنعت ساختمان و مسکن در ایران انجام شد.
روش‌شناسی: در این مطالعه گذشته‌نگر، داده‌های صنعت ساختمان و مسکن در سال ۱۳۹۸ در ۳۱ استان ایران، از طریق سالنامه‌های آماری جمع‌‌آوری شد. تحلیل شاخص‌های این صنعت با استفاده از شاخص انتخاب ارجحیت که یکی از جدیدترین تکنیک‌های تصمیم‌گیری چندشاخصه است، انجام شد.
یافته‌ها: استان‌های تهران و اصفهان با شاخص‌های انتخاب ارجحیت به‌ترتیب ۷۰۷۶/۰ و ۵۷۴۷/۰ در گروه ارجحیت خیلی زیاد قرار گرفتند و وضعیت شاخص‌های ساختمان و مسکن در این استان‌ها خوب ارزیابی شد. استان‌های بوشهر، گلستان، سمنان، ایلام و کهگیلویه و بویراحمد با شاخص‌های انتخاب ارجحیت به‌ترتیب ۰۶۳۲/۰، ۰۶۲۴/۰، ۰۵۳۷/۰، ۰۳۰۳/۰ و ۰۲۷۶/۰ در گروه ارجحیت کم قرار داشتند و وضعیت نماگرهای ساختمان و مسکن در آنها بد بود.
نتیجه‌گیری: شاخص انتخاب ارجحیت، روش مناسبی برای رتبه‌بندی وضعیت ساختمان و مسکن در ایران است. استان‌های تهران و اصفهان بهترین و ایلام و کهگیلویه و بویراحمد بدترین وضعیت ساختمان و مسکن را دارند.

 
واژه‌های کلیدی:

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA