Persian
دوره 37، شماره 4 - ( 1401 )                   جلد 37 شماره 4 صفحات 464-457 | برگشت به فهرست نسخه ها
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:

Print XML English Abstract PDF HTML

History

How to cite this article
Salem M, Moradkhani A, Ghaedi H. Analysis of Comfort and Thermal User-Perception in Open Urban Spaces of Hot and Humid Regions; a Case Study of Bandar Abbas City, Iran. GeoRes 2022; 37 (4) :457-464
URL: http://georesearch.ir/article-1-1400-fa.html
سالم محمد دانا، مرادخانی ایوب، قائدی حجت. تحلیل آسایش و ادراک زیسته‌ حرارتی در فضای باز شهری مناطق گرم و مرطوب؛ مطالعه‌ موردی شهر بندرعباس. فصل‌نامه تحقیقات جغرافیایی. 1401; 37 (4) :457-464

URL: http://georesearch.ir/article-1-1400-fa.html


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rights and permissions
1- گروه معماری، دانشکده فنی و مهندسی، واحد مریوان، دانشگاه آزاد اسلامی، مریوان، ایران
2- گروه معماری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه فنی و حرفه‌ای، بندرعباس، ایران
چکیده   (728 مشاهده)
اهداف: کیفیت فضاهای شهری افزون بر مولفه‌های معماری و شهرسازی از احساس آسایش حرارتی شهروندان نیز متاثر است. احساس آسایش حرارتی متاثر از ویژگی‌های زیستی، پوششی، روانی و اقلیمی است. برای بررسی عوامل موثر بر آسایش حرارتی بر حضور شهروندان در فضاهای شهری که هدف اصلی این پژوهش است ابتدا باید متغیرهای موثر بر آسایش حرارتی را شناخت سپس تحلیل کرد. این مقاله آسایش حرارتی در فضاهای باز شهری در بندر عباس را بررسی می‌کند.
روش شناسی: روش تحقیق بر تحلیل و ارزیابی داده‌های کمّی اقلیمی از یک‌سو و ارزیابی ادراک و داده‌های زیسته و ذهنی (کیفی) از سوی دیگر مبتنی است. برای دست‌یابی به آسایش حرارتی زیسته و ذهنی (کیفی) از پرسشنامه استفاده شد. بررسی‌های میدانی در طی یک دوره چهارده روزه در تابستان و زمستان سال 1400 انجام شد. پایش مولفه‌های اقلیمی همزمان با مصاحبه‌ها و پرکردن پرسشنامه‌ها انجام شده است.
یافته‌ها : با بررسی داده‌های اقلیمی و رابطه‌ آنها با احساس ذهنی دما، اثر قابل توجه متغیرهای شخصی (سن و لباس) و محیطی (دمای هوا، تابش خورشید و سرعت هوا) تایید شد؛ همچنین محدوده‌ حرارتی قابل‌قبول بیرونی با استفاده از شاخص Ta با دمای هوای خنثی 29.1 درجه سانتی‌گراد برای فصل گرم و 24.5 درجه‌ سانتی‌گراد برای فصل سرد به دست آمد.
نتیجه‌گیری: مهمترین عامل برای تامین آسایش فضاهای باز (میدان، خیابان، پارک و ...) جریان هوا و باد است. این تحقیق سرعت هوای خنثی (VA) با سرعت هوای خنثی 0.5 متر بر ثانیه برای فصل گرم و 0.13 متر بر ثانیه برای فصل سرد را با توجه به محدوده‌ حرارتی قابل‌قبول بیرونی، به دست داد. پوشش و لباس در رتبه‌ دوم قرار دارد.
واژه‌های کلیدی:

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA