دوره 36، شماره 1 - ( 1399 )                   جلد 36 شماره 1 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:

Print XML English Abstract PDF HTML

History

Rights and permissions
گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران
* نشانی نویسنده مسئول: یاسوج، خیابان دانشجو، دانشگاه یاسوج، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری. کد پستی: 7591775955
چکیده   (4811 مشاهده)
اهداف: یکی از مباحثی که سهم زیادی در آسایش و رفاه اجتماعی دارد، امنیت و تحلیل مؤلفه‌های مرتبط با آن است. این پژوهش با هدف بررسی آسیب‌شناسی اجتماعی و تحلیل نماگرهای مرتبط با امنیت اجتماعی در ایران با استفاده از تکنیک راه حل ترکیبی سازشی انجام شد.
روش‌شناسی: این پژوهش تحلیلی با استفاده از داده‌های سالنامه آماری علم و فرهنگ ایران در سال ۱۳۹۷ در همه استان‌های ایران انجام شد. برای تحلیل داده‌ها از تکنیک تصمیم‌گیری چندشاخصه کوکوسو و استراتژی‌های سه گانه مدل راه حل ترکیبی سازشی استفاده شد.
یافته‌ها: در استراتژی اول، استانهای تهران (۰.۰۰۷) مازندارن (۰.۰۳۰) و فارس (۰.۰۳۱) دارای کمترین و استان‌های اردبیل، بوشهر، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، قزوین، کردستان، کهگیلویه و بویراحمد، مرکزی و یزد (همگی ۰.۰۳۴) بیشترین امتیاز را کسب کردند. در استراتژی دوم، استان تهران (۲) کمترین و استان بوشهر (۱۰.۶۰۴) بیشترین امتیاز را کسب کردند. در استراتژی سوم، استان تهران (۰.۲۱۶) کمترین و استان‌های بوشهر، قزوین و خراسان شمالی مشترکًا همگی (۱) بیشترین امتیاز را کسب کردند.
نتیجه‌گیری: براساس نتایج ترکیبی سه استراتژی، استان بوشهر با کسب ۴.۵۸۸ امتیاز در رتبه اول قرار دارد و به طور نسبی امنترین استان ایران در شاخص‌های مورد بررسی است. 
واژه‌های کلیدی: