Persian
دوره 38، شماره 2 - ( 1402 )                   جلد 38 شماره 2 صفحات 243-233 | برگشت به فهرست نسخه ها
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:

Print XML English Abstract PDF HTML


History

How to cite this article
Lotfollahian H, Ghafari Gilandeh A, Yazdani M. Indicators of the Quality of Urban Life in Five Regions of Ardabil City. GeoRes 2023; 38 (2) :233-243
URL: http://georesearch.ir/article-1-1398-fa.html
لطف‌اللهیان حمید، غفاری گیلانده عطا، یزدانی محمدحسن. شاخص‌های کیفیت زندگی شهری در مناطق پنج گانه شهر اردبیل. فصل‌نامه تحقیقات جغرافیایی. 1402; 38 (2) :233-243

URL: http://georesearch.ir/article-1-1398-fa.html


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rights and permissions
1- گروه جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
چکیده   (425 مشاهده)
اهداف: رشد سریع شهرنشینی در دهه­های اخیر منجر به شکل‌گیری چرخه نامطلوبی از عدم تعادل‌های اجتماعی-اقتصادی و زیست‌محیطی شده و در نهایت کیفیت زندگی شهری را تنزل داده است. یکی از رویکردهای نوین، مطرح‌شدن مفهوم کیفیت زندگی و دخالت‌دادن شاخص‌های اجتماعی و کیفی در اهداف توسعه و عمران شهری است. هدف این پژوهش بررسی و ارزیابی کیفیت زندگی شهری در شهر اردبیل بود.
روش ­شناسی: این تحقیق از نوع توصیفی-تحلیلی بوده و در سال ۱۴۰۱ در شهر اردبیل انجام شد. داده­‏ها و اطلاعات به ‏صورت پیمایشی از طریق پرسش‏نامه با ۳۸۴ نفر نمونه از مناطق پنج­گانه با سطح اطمینان ۹۳% جمع‏آوری ‏شدند. برای تجزیه‏ و تحلیل داده‏‏ها و اطلاعات از آزمون کروسکال-والیس، آزمون T و تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد.
یافته­ ها: بر اساس یافته­های حاصل از آزمون کروسکال-والیس، تفاوت میان مناطق پنج‌گانه شهر اردبیل تنها از نظر شاخص کالبدی معنی‌دار نبود. نتایج حاصل از آزمون T در شهر اردبیل نشان داد که از میان شاخص­های نه­گانه، ۴ شاخص امنیت و ایمنی، اقتصاد، کیفیت محیط­زیست و سلامت و بهداشت با میانگین بالای ۱۰ از نظر شهروندان در وضعیت مطلوب و ۵ شاخص اجتماعی، آموزشی، کالبدی، حمل­و نقل و فرهنگی با میانگین پایین­تر از ۱۰ غیرمطلوب ارزیابی شدند یعنی پاسخ‌دهندگان از وضع موجود ناراضی بودند. همچنین نتایج ارزیابی رضایت از شاخص­های کیفیت زندگی در مناطق پنج­گانه نشان داد که که شهروندان منطقه ۵ بیشترین رضایت را از شاخص­های امنیت و ایمنی، اقتصاد، اجتماعی، سلامت و بهداشت، کالبدی و شاخص کیفیت محیط زیست داشتند درحالی که شهروندان منطقه یک از شاخص­های فرهنگی، حمل‌ونقل و آموزش بیشترین رضایت را داشتند.
نتیجه ­گیری: شاخص‌های کیفیت زندگی در مناطق پنج‌گانه شهر اردبیل در وضعیت مطلوبی قرار ندارند و این امر سبب کاهش کیفیت زندگی شده و مقدمات نارضایتی شهروندان را فراهم کرده است.
 
واژه‌های کلیدی:

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA